Dit artikel is verschenen in Lilith nr 14,
November/December 1997
Links Hoog Rechts

F.I.S.T.

Werpster De bossen van Brabant liggen er stil en loom bij in de zomerzon, rust die weldra verstoord wordt door een groep vrouwen, die naar F.I.S.T. komen. F.I.S.T staat voor: Feminist Internationaal Summer Training. Vrouwen komen hier bij elkaar om hun vechtkunst te beoefenen, te praten en natuurlijk veel plezier te maken. Ze komen van o.a. van de landen: Duitsland, U.S.A, Frankrijk, Noorwegen, en natuurlijk Nederland. Er zijn drie trainingen per dag die je wel of niet kan nemen. 's Avonds is er tijd voor discussie en bargedrag.

De eerste keer dat ik ging was 4 jaar geleden en het heeft toen een grote indruk op mij gemaakt. Eindelijk een sfeer waar ik totaal niet iemand anders hoefde te zijn of m'n meningen moest schreeuwen voordat iemand uberhaupt luistert. Een sfeer die ik vanaf toen door m'n leven weef.Werpster Over het feministische aspect grommen een aantal vrouwen [vooral de super radicale duitse vrouwen]. Het is waar, vroeger was het heftiger, radicaler [weet ik van verhalen ik was toen n.l. ongeveer 8 jaar]. Een beetje KlLL alles wat man is sfeer.

Aan de andere kant er is wel ruimte hier voor en 't is maar wat je er van maakt en ook dus wat voor een typies er rond lopen. Trouwens die grommende vrouwen blijven komen want het blijft en is heerlijk om een met zulke sterke [en niet sterke] heerlijke vrouwen te zijn. Meer i.f.o. als je b.v. wil komen volgt nog als F.I.S.T. '99 nadertd.

['98 geen F.I.S.T. i.v.m. Gay Games].

Verbandtrommel
Links Hoog Rechts
Dit artikel is verschenen in Lilith nr 14,
November/December 1997